До Українського центру у столиці Чорногорії завітали американські дипломати

До Українського центру у столиці Чорногорії завітали американські дипломати

Фото
Укрінформ
До Українського центру міста Подгориця напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну завітали помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, посол США в Чорногорії Джуді Райзінг Рейнке, а також посол України в Чорногорії Олег Герасименко та працівники диппредставництв США й України в Чорногорії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська асоціація «Добра Справа» у Чорногорії.

«Почесні відвідувачі центру спершу поспілкувалися з президенткою Української асоціації «Добра Справа» Анною Мариниченко як стосовно важливих питань пов'язаних з перебуванням українців в Чорногорії так і щодо особистих переживань пов'язаних з релокацією батьків з Маріуполя, втрати можливості повернутися додому, пошуку зниклих безвісти рідних», – ідеться в дописі.

Також сторони обговорили проблематику процедури подовження статусу тимчасового захисту, складнощі отримання якісної медичної допомоги, полярність поглядів місцевого населення на війну в Україні та бажання українців інтегруватися в місцеву економіку.

Очільниця Українського центру в Подгориці Оксана Кияшко подякувала делегації за візит, розповіла про діяльність Українських центрів у Чорногорії і запросила гостей познайомитися з волонтерською командою.

Під час спілкування волонтери ділилися історіями свого переїзду до Чорногорії та розповідали про діяльність на користь української спільноти та захисників України.

Своєю чергою посол США Джуді Райзінг Рейнке запросила всіх відвідати покази фільму «20 Днів в Маріуполі», які цього тижня проходять у Плєвлі, Подгориці та Цетіньє за підтримки Посольства США в Чорногорії.

На згадку про зустріч подгорицький колектив «Доброї Справи» подарував помічнику держсекретаря США Джеймсу О'Браєну вишиванку та подякував за його непохитну позицію щодо підтримки України.

Нагадаємо, торік до Українського центру в Подгориці завітали представники доброчинної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe Montenegro.

Фото: Українська асоціація Добра Справа, посольство України в Чорногорії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-