В українських освітніх хабах Румунії провели «Урок миру – 24 лютого»

В українських освітніх хабах Румунії провели «Урок миру – 24 лютого»

Фото
Укрінформ
В українських освітніх хабах Румунії цього тижня було організовано та проведено «Урок миру – 24 лютого», до якого долучилися понад 3000 українських дітей, які тимчасово перебувають у країні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Румунії.

Зауважується, що «Урок миру – 24 лютого» – це ініціатива, покликана залучити дітей в розмову про мир, про наше спільне майбутнє в Європі, про спільні європейські цінності й, що має робитися, щоб жити в мирному середовищі серед інших країн і народів.

За ініціативи посольства України в Румунії та підтримки Міністерства освіти Румунії до заходів приєдналися румунські школи.

Посол України в Румунії Ігор Прокопчук подякував адміністраціям навчальних закладів за надану підтримку в організації та забезпеченні освітнього процесу для українських дітей, які через брутальну збройну агресію РФ стали вимушеними переселенцями за кордоном. Подяки були вручені Українській школі в ЄС, Острівцю, Уругваю та Гімназії №95.

Відвідавши один з уроків, Ігор Прокопчук у звернені до учнів та педагогів наголосив, що Росія прагне знищення української ідентичності та веде геноцидну війну проти українського народу. Відзначено важливість проведення таких уроків для зміцнення почуття солідарності, взаємної поваги, дотримання погоджених правил співіснування, які необхідні для миру та процвітання.

Під час уроків було продемонстровано відеоматеріали та проведені майстер-класи за участю дітей.

Нагадаємо, Союз українців Румунії організував «Табір для українських дітей» для близько 500 дітей представників української національної меншини, а також дітей з України та тимчасово переміщених дітей на румунській території.

Фото: Посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-