У Румунії діаспора організувала табір для близько 500 українських дітей

У Румунії діаспора організувала табір для близько 500 українських дітей

Фото
Укрінформ
Союз українців Румунії організував «Табір для українських дітей» для близько 500 дітей представників української національної меншини, а також дітей з України та тимчасово переміщених дітей на румунській території.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Румунії.

У відкритті табору 7 серпня у повіті Тулча взяли участь посол України в Румунії Ігор Прокопчук, депутат Палати депутатів Парламенту Румунії, Голова Союзу українців Румунії Микола-Мирослав Петрецький, керівництво Інституції Префекта повіту Тулча, Повітової ради Тулча, а також представники сфери освіти з України та Румунії.

Посол висловив вдячність за сталу та широку підтримку України й українців з боку Румунії, регіональної влади та громади Тулчі, а також української спільноти Румунії з першого дня повномасштабного вторгнення Росії, яке продовжує спричиняти значні людські жертви, зокрема серед дітей, а також страждання та руйнування.

Ігор Прокопчук наголосив на важливість забезпечення фундаментальних прав дитини - право на безпечне середовище й довкілля, на освіту, право на розвиток, на охорону здоровʼя, право на відпочинок, на дозвілля, а найголовніше – невідʼємне право дитини на життя. У цьому контексті, нагадав про зусилля України для забезпечення зазначених прав, зокрема про проєкт під егідою Першої леді України Олени Зеленської щодо облаштування сховищ у навчальних закладах, в яких діти зможуть безпечно продовжити навчальний процес під час терористичних атак РФ.

Пан посол висловив вдячність Союзу українців Румунії за організацію табору та наголосив на важливість реалізації проєктів для молодого покоління українців, які дозволяють поєднувати розваги, відкриття нових місця, а також знаходження нових друзів та головне для дітей з України – відпочити від психологічного тиску внаслідок постійних повітряних тривог.

Нагадаємо, у липні голова Союзу українців Румунії Микола-Мирослав Петрецький здійснив робочу поїздку до Тулчанського повіту, щоб визначити та обговорити, в тому числі з представниками місцевої влади, різні аспекти та проблеми, з якими стикається українська громада в цій частині Румунії.

Фото: Посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-