СКУ підготував головні тези для акцій і заходів до 24 лютого

СКУ підготував головні тези для акцій і заходів до 24 лютого

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) підготував головні тези для використання на акціях і заходах у рамках глобальної адвокаційної кампанії StandWithUkraine до других роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, світова кампанія буде спрямована на підтримку України та її ключових пріоритетів: передачі заморожених російських активів Україні, надання ЗСУ більшої кількості зброї, повернення депортованих Росією українських дітей.   

Зокрема, зауважили в СКУ, у відповідь на заклики йти на мир із Росією, важливо наголошувати, що Кремль не збирається зупинятися й має загарбницькі плани не лише на Україну.

«Будь-які компроміси з РФ і спроби умиротворити агресора лише сприятимуть подальшому розповзанню агресії у світі, поширенню нестабільності та усе більшим спалахам нових військових конфліктів. Замість сили права Москва прагне нав’язати світові право сили, тож будь-яке «примирення» демократичного світу з РФ буде сприйматись іншими авторитарними режимами як прояв слабкості та вразливості демократій», – наголосили в СКУ. 

Ці й інші комплексні питання та відповіді на них можна знайти в підготовлених тезах СКУ за посиланням.

Також СКУ пропонує у країнах, де масові заходи заборонені або ж їх проводити небезпечно, організовувати флешмоби в українських культурних центрах, при церквах, українознавчих суботніх та недільних школах, а також поширювати проукраїнські ідеї в соцмережах.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців закликав українські громади й організації по всьому світу реєструвати свої мирні акції та заходи, заплановані на 24 лютого 2024 року з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення РФ, на спеціальній сторінці глобальної адвокаційної кампанії СКУ StandWithUkraine.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-