За участі віцепрем'єр-міністра України відбулася нарада щодо діяльності Української школи в Женеві

За участі віцепрем'єр-міністра України відбулася нарада щодо діяльності Української школи в Женеві

Укрінформ
Під головуванням віцепрем’єр-міністра України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулася друга віртуальна нарада, на якій розглядалося питання діяльності Української школи в Женеві, що діє при Асоціації «Українки Швейцарії».

Як передає Укрінформ, про це Асоціація «Українки Швейцарії / Ukrainian women in Switzerland повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

У міжвідомчому обговоренні від імені Асоціації взяли участь її очільниця Леся Ніколаєва, заступниця голови Катерина Дашевська, а також учитель української мови Української школи в Женеві, кандидат філологічних наук, доктор філософії в галузі літератури Олена Варенікова.

Під час наради звітували щодо домовленостей, узгоджених під час попередньої онлайн зустрічі, і обговорили дорожню карту наступних кроків Міністерства освіти і науки України та Міністерства фінансів України для сприяння реінтеграції учнів і педагогів, тільки-но безпекова ситуація в Україні сприятиме цьому.

Асоціація «Українки Швейцарії» засвідчила вдячність Ірині Верещук за покрокову підтримку Української школи в Женеві в питаннях розширення освітніх можливостей її учнів для їх наступної реінтеграції в Україні.

Також подяка висловлена за конструктивну співпрацю усім учасникам багатостороннього діалогу: заступнику міністра освіти і науки України Андрію Сташківу, директорці Департаменту видатків бюджету гуманітарної сфери п. Лесі Іванищук Міністерства фінансів України, Державному секретареві Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Кирилу Домбровському, заступниці директора Державного ліцею «Міжнародна українська школа» Олександрі Кіріній, другому секретареві з культурно-гуманітарних та питань ЗМІ посольства України у Швейцарії Олені Бідновій та іншим.

«Спільні зусилля допоможуть створити позитивні умови для навчання учнів та роботи українських педагогів за кордоном з метою збереження та розвитку людського капіталу України», – додали в Асоціації.

Зауважимо, що перша онлайн-нарада щодо діяльності Української школив Женеві відбулася 29 січня 2024 року. 

Як повідомляв Укрінформ, торік Українську школу в Женеві відвідала посол України Ірина Венедиктова.

Під час зустрічі координаторка школи, голова Асоціації «Українки Швейцарії» Леся Ніколаєва та викладачі розповіли пані послу про програму занять й організацію навчального процесу, відмітивши особливості роботи з дітьми, які знайшли у Швейцарії тимчасовий прихисток від війни.

Під час знайомства з вихованцями Ірина Венедіктова подарувала книгу «І мертвим, і живим, і ненародженим» Шевченка та ляльку мотанку, що принесли символічну часточку України до Женеви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-