Українську школу в Женеві відвідала посол України

Українську школу в Женеві відвідала посол України

Фото
Укрінформ
Посол України у Швейцарії Ірина Венедиктова відвідала Українську школу в Женеві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Швейцарії.

Зауважується, що ця школа була заснована асоціацією «Українки Швейцарії» з метою допомогти дітям вивчати українську мову, літературу, історію та культуру. Щосереди та щосуботи українські діти занурюються в українську національну традицію.

В асоціації «Українки Швейцарії» розповіли, що координаторка школи пані Леся Ніколаєва та викладачі розповіли пані послу про програму занять й організацію навчального процесу, відмітивши особливості роботи з дітьми, які знайшли у Швейцарії тимчасовий прихисток від війни.

Читайте також: Новий навчальний рік розпочався в Українській школі в Женеві

Під час знайомства з вихованцями Ірина Венедіктова подарувала книгу «І мертвим, і живим, і ненародженим» Шевченка та ляльку мотанку, що принесли символічну часточку України до Женеви.

«Сьогоднішній візит, визнання та політична підтримка з боку Посольство України у Швейцарії й Місії України при ООН в Женеві Permanent mission of Ukraine in Geneva надихають нас на зростання, щоб Асоціація продовжувала та розвивала вже здобуте, і дають надію на тісну співпрацю надалі. Нам важливо, що наша Школа функціонує і ми маємо можливість навчати дітей українською мовою, підтримувати україністику у франкомовній Швейцарії. Навіть далеко від України козацькому роду нема переводу», – наголосили в асоціації «Українки Швейцарії».

Також зауважується, що Українська школа в Женеві (École ukrainienne à Genève) заснована асоціацією «Українки Швейцарії» Ukrainian women in Switzerland у квітні 2022 року – для навчання та інтеграції українських дітей, що масово прибували у Швейцарію після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Асоціація також організовує культурно-освітні події для української громади у франкомовній Швейцарії, є асоційованим членом Світова федерація українських жіночих організацій і представляє її при ООН в Женеві WFUWO at the UN у сфері захисту прав людини.

Нагадаємо, на початку лютого провела своє перше засідання Координаційна рада українців у Швейцарії, яке відбулося за підтримки посла України Ірини Венедіктової та президента Ukrainian Society of Switzerland Андрея Лужницького.

Фото: Ukrainian women in Switzerland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-