У Парламенті Естонії представили виставку малюнків українських дітей

У Парламенті Естонії представили виставку малюнків українських дітей

Фото
Укрінформ
У Парламенті Естонії (Рійгікогу) представили виставку малюнків українських дітей «Талліннський Ноїв ковчег», на яких зображені домашні тварини, котрих власники вимушено залишили вдома, коли рятувалися від розпочатої Росією війни.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

Виставка була створена у Центрі української культури (Ukraina Kultuurikeskus). Ідея належить засновнику ЦУК, громадському діячу Анатолію Лютюку.

Захід відкрили голова естонської парламентської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Лійза Пакоста та посол України в Естонії Максим Кононенко. Також виступили спікер естонського парламенту Лаурі Хуссар та голова парламентської групи Естонія-Україна Eerik N Kross. Відбувся виступ молодіжного гурту «Mif» школи Свобода, де вчаться українські діти.

Виставка була відкрита напередодні розгляду естонським парламентом Заяви, ініційованої Лійзою Пакостою, в якій засуджується навмисна та систематична депортація дітей з України Росією та Білоруссю всупереч міжнародному праву та вимагається звільнити депортованих дітей та забезпечити їхнє безпечне повернення в Україну.

Члени Естонського Парламенту наголосили, що депортація дітей з України – воєнний злочин і геноцид за міжнародним правом, а метою Росії та Білорусі є знищення української нації та ідентичності шляхом убивства, поранення, травмування та переселення українських дітей.

Нагадаємо, У Temnikova & Kasela Gallery в Таллінні до 17 березня 2024 року триває виставка робіт художниці Ніни Винник, яка народилася в Україні, а у віці 70 років переїхала до Естонії.

Фото: Vira Konyk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-