В Українському домі у Вашингтоні відбувся показ фільму «Буча»

В Українському домі у Вашингтоні відбувся показ фільму «Буча»

Фото
Укрінформ
В Українському домі у столиці США у присутності режисера Станіслава Тіунова та продюсера і сценариста Олександра Щура було показано український художній фільм «Буча».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Фільм «БУЧА» – це художня драма, яка розвіює рашистські пропагандистські наративи та розкриває жахливу правду про події в Україні, що розгорнулися на початку повномасштабного вторгнення в містах Буча, Ворзель та Гостомель. Фільм розповідає, як Костянтин Гудаускас, громадянин Казахстану, який жив в Україні, рятував українців з окупованих територій.

Покази фільму в США є частиною проєкту #ArtAgainstPropaganda, який протистоїть російській пропаганді у всьому світі. Даний показ став першим кіновечором в Українському домі у 2024 році.

Пані посол подякувала Українському конгресовому комітету Америки, його лідерам Андрію Футею та Михайлу Савківу за співорганізацію показу.

Нагадаємо, в Українському домі у Вашингтоні відкрилася перша у 2024 році виставка українського поета, художника і бійця Національної гвардії України Сергія Татчина «Походження космосу».

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-