Верховний комісар ООН закликав бачити можливості в українській діаспорі, що склалася з біженців

Верховний комісар ООН закликав бачити можливості в українській діаспорі, що склалася з біженців

Укрінформ
Діаспора, яка склалася з українських біженців після повномасштабного вторгнення Росії, може зробити суттєвий внесок для України, зокрема завдяки грошовим переказам чи здобувши цінні для відбудови навички.

Про це в інтервʼю Укрінформу заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

«Я б схилявся до того, щоб розглядати це також як можливість. Діаспора може зробити суттєвий внесок для країни за допомогою грошових переказів чи здобувши цінні навички, які можуть бути корисними для відбудови України», – сказав він.

Філіппо Гранді закликав сприймати це позитивно та були солідарним одне з одним. На його думку, українцям важливо не посилювати ворожість до тих, хто виїхав з країни.

«Мене питали в Одесі: ми тут, воюємо та страждаємо від авіаударів, тож що нам до тих, хто знаходиться в безпеці за межами країни, з підтримкою відповідних урядів? Я радив їм ніколи не судити людей. Не кожен робить свій вибір самостійно і хтось вирішив шукати безпеки за кордоном, а хтось ні», – розповів верховний комісар ООН.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на дослідження Соціологічної групи Рейтинг, проведеного 16-20 серпня 2023 року, 85% українців мають тепле ставлення до внутрішньо переміщених осіб, ще 10% – нейтральне, холодне ставлення мають лише 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-