В українській Школі свободи в Таллінні навчаються понад 600 дітей

В українській Школі свободи в Таллінні навчаються понад 600 дітей

Укрінформ
Українська Школа свободи, яка відкрилася у вересні 2022 року в Таллінні, успішно розвивається, в ній навчаються вже понад 600 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR з посиланням на слова директорки української Школи свободи Ольги Селіщевої.

Селіщева зазначила, що багато хто з дітей навчаються у двох школах паралельно – онлайн в Україні та очно у Таллінні. «Звісно, це величезне навантаження для дітей. І оскільки діти навчаються двома мовами відразу, то виникають труднощі. З цієї причини ми працюємо з батьками, щоб вони зрозуміли, що подібне навантаження не йде на користь дітям. Важливо навчатися там, де ти є зараз», – зазначила директорка.

Вона стверджує, що за результатом опитування, проведеного в школі минулого року, улюблений предмет, «як в учнів гімназії (старші класи – ред.), так і на третій ступені (освіти, середні класи – діти до 17 років – ред.) – це естонська мова».

Також, за словами директорки, минулого року стало помітно більше випадків, коли учні посеред навчального року поверталися з сім’єю на Батьківщину, в Україну. Це приблизно 50 випадків.

Як повідомляв Укрінформ, в Естонії всі діти до 17 років, в тому числі із сімей українських біженців, обов'язково зараховуються до місцевих шкіл і повинні відвідувати їх до здобуття основної освіти. Інакша ситуація з учнями 11-х класів. Гімназійна освіта в Естонії поки не є обов'язковою, такі учні можуть здобувати освіту тільки в школах України, навчаючись дистанційно. 

Фото: Школа Свободи (Vabaduse Kool) / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-