У Парижі українці провели благодійний різдвяний ярмарок

У Парижі українці провели благодійний різдвяний ярмарок

Фото
Укрінформ
У Культурному центрі України у Франції відбувся благодійний різдвяний ярмарок, на якому можна було не лише придбати подарунки та смаколики, а й зануритися у світ сучасних ремесел та давніх українських традицій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Культурного центру України у Франції (Centre Culturel d'Ukraine en France).

Відвідувачі ярмарку мали змогу придбати художню кераміку, прикраси, свічки, календарі, солом'яні торбинки, серветки, вишиванки та ляльки ручної роботи. Майстри, серед яких були і діти, продавали свої роботи на невеликій виставці.

Не залишили без уваги і таку актуальну в ці часи патріотичну символіку – багато хто пішов у патріотичному одязі чи символікою, які навіть на відстані підтримували дух опору України.

Також гості мали можливість поласували популярною випічкою, млинцями, салатами та рулетами, а на солодке – пряниками, цукерками, узваром. Кожен міг взяти з собою місцеві продукти, виготовлені в Україні, такі як трав'яний чай та натуральний дикий мед з Карпат, варення, і навіть набори для приготування традиційної різдвяної страви – куті.

Чарівних ноток українському святкуванню додав концерт професійного хору, який виконав популярні різдвяні колядки та щедрівки.

Під час ярмарку спільними зусиллями вдалося зібрати вдалося зібрати понад 1 500 євро на благодійність, які були перераховані на рахунок асоціації «A travers l'Europe» для надання допомоги Збройним силам України.

Нагадаємо, з нагоди різдвяних і новорічних свят Українська громада Анкари за підтримки Посольства України в Туреччині провела важливий благодійний ярмарок і концерт.

Фото: Centre Culturel d'Ukraine en France / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-