У Ризі підбили підсумки XI Фестивалю української творчої молоді «Балтійські зорі»

У Ризі підбили підсумки XI Фестивалю української творчої молоді «Балтійські зорі»

Фото
Укрінформ
Український центр молоді та дітей в Латвії 16-17 грудня провів XI Міжнародний фестиваль творчості української молоді «Балтійські зорі».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на керівницю Центру, організаторку заходу Ольгу Бергу.

«Це був уже другий фестиваль, проведений нами в умовах великої війни. Особливо раді були зустріти дітей з України (так вийшло, що в нас найбільш сталі контакти з Харківщиною), душевно зігріти їх - подарувати їм відчуття свята, великої сцени. Ці діти – наше майбутнє. І ми впевнені, що такі фестивалі є необхідними», – сказала Берга.

Гала-концерт заходу, на якому визначили переможців, відбувся 17 грудня в ризькому Палаці культури «Ілгуціємс». У фестивалі було зайнято приблизно 100 учасників. Вони отримали дипломи різного рівня та головні нагороди – в чотирьох вікових категоріях (у тому числі – дорослі). Переможцям також вручили грошові сертифікати на 50 і 100 євро «на розвиток української культури» від спонсора, який побажав залишитися невідомим.

Крім України та Латвії участь у фестивалі взяли колективи та окремі виконавці з Естонії та Польщі. Серед переможців можна виділити Театральний колектив «Візаві» Харківського будинку дитячої творчості №7. Їхня музична вистава «Казка про Лисичку, Вовка та Козу» склала друге відділення гала-концерту. Також варто згадати Народний ансамбль сучасного танцю «Торнадо», який регулярно бере участь у Фестивалі. Нове покоління його маленьких танцюристок в Ризі вперше вийшло на велику сцену.

У Ризі підбили підсумки XI Фестивалю української творчої молоді «Балтійські зорі» / Олег Кудрін, Укрінформ

До журі Фестивалю увійшли музикознавиця, співачка Вікторія Притуляк (Латвія); хореограф, один засновників «Балтійських зір» Володимир Рубан (Україна); громадський активіст, волонтер (в минулому викладач бальних танців) Валерій Оленійчук (Латвія).

Фестиваль «Балтійські зорі» матиме онлайн-продовження. Отримані та продовжують надходити інтернетом заявки від молодих українських талантів - не тільки з України, але й і з інших країн: Данії, Швейцарії, Тунісу. Підсумки XI Фестивалю української творчої молоді в онлайн-варіанті будуть підведені в лютому. В цьому випадку до роботи журі долучилися віцепрезидент СКУ по Східній Європі Віра Коник (Естонія).

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня у Латвійській Національній Бібліотеці в Ризі відбувся благодійний Творчий вечір музики та поезії «Звуки серця» за участі українських і латиських виконавців, на якому збирали кошти на підтримку ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-