У Греції українці провели Різдвяний концерт, який поєднав три культури

У Греції українці провели Різдвяний концерт, який поєднав три культури

Фото, відео
Укрінформ
Український хор в Салоніках «Калина» під орудою Ірени Крайчик за підтримки та сприяння Консульства України в Салоніках організував Різдвяний концерт, під час якого було поєднано українську, грузинську та грецьку культури.

Як передає Укрінформ, про це Консульство України в Салоніках повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«До участі у Різдвяному концерті із радістю й гордістю долучилися українські та грузинські діти, які проживають на Півночі Греції й підтримують традиції та пісні своїх пращурів, а також відома українська бандуристка Олена Розумна, грузинський ансамбль Салонік «Ломісі» разом із місцевими грузинськими співаками і музичними виконавцями, грецький хор консерваторії «Кедка» міста Каламарія під орудою української диригентки Ірени Крайчик», – ідеться в дописі.

За повідомленням, перед ущент заповненою залою виконавці представили насичену різдвяну програму, здобувши овації української, грузинської та грецької публіки, а також представників іноземного консульського корпусу та мерії міста Каламарія.

Консул України в Салоніках Євген Шквира відкрив вечір, подякувавши присутнім за непохитну підтримку України у час повномасштабної війни, наголосивши на важливості проведення таких спільних культурно-мистецьких заходів, спрямованих на зближення наших дружніх народів.

Наприкінці вечора гості змогли скуштувати традиційні українські та грузинські справи та насолодитися спілкуванням з артистами.

«Продовжуємо разом поширювати український наратив у Греції, знайомити грецьку публіку із багатим культурно-мистецьким надбанням нашої Нації та привертати ще більше уваги грецького суспільства до України», – зазначили у консульстві.

Щира вдячність висловлена всім організаторам та учасниками за незабутні враження та неперевершену роботу, а також меру міста Каламарія, його заступникам та представникам іноземного консульського корпусу в Салоніках за непохитну підтримку України та її громадян.

Нагадаємо, у Салоніках 30 листопада грецькі народні пісні й українські колядки пролунали під час спільного концерту хору грецької організації підтримки дітей та молоді Y.M.C.A. та місцевого українського хору «Калина».

Фото: Консульство України в Салоніках / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-