У Стамбулі стартували Дні українського кіно

У Стамбулі стартували Дні українського кіно

Фото
Укрінформ
У турецькому Стамбулі з 14 грудня почалися Дні українського кіно, в рамках яких проходять покази найкращих українських сучасних і класичних стрічок. 

Фестиваль відкрився показом фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, повідомляє Укрінформ з посиланням на Генконсульство України в Стамбулі.

«Україну та Туреччину об’єднує особливий зв’язок, який виходить за рамки кордонів і культур. Наші країни мають довгу історію співпраці та дружби, і приємно бачити це відображення у наших спільних культурних проєктах. Українські фільми добре відомі в усьому світі вже багато десятиліть, демонструючи досконалість і креативність, яку може запропонувати наша країна у сфері кіновиробництва», – сказав на відкритті генконсул України в Стамбулі Роман Недільський.

Відкриття Днів українського кіно в Стамбулі пройшло за участі представників мерії Стамбула, іноземного дипломатичного корпусу, представників української громади. 

Дні українського кіно в Стамбулі проводяться за ініціативи Генерального консульства України у Стамбулі та мерії Стамбула, за підтримки Державного агентства України з питань кіно, асоціації та комплексного проєкту «Дивись українське» та Міністерство закордонних справ України.

Як повідомляв Укрінформ, програмою Днів українського кіно у Стамбулі передбачено показ фільмів «Сторожова застава» (17.12), «Тіні забутих предків» (19.12), «Захар Беркут» (20.12), «Клондайк» (20.12), «1944. Крим. Депортація» (22.12).

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-