У Буенос-Айресі відбувся показ документального  фільму про війну в Україні «Свобода у вогні»

У Буенос-Айресі відбувся показ документального фільму про війну в Україні «Свобода у вогні»

Укрінформ
У Буенос-Айресі в культурному центрі «Сан-Мартін» аргентинські парламентарі, представники місцевої влади, дипкорпусу, ділових кіл і медіа, української та литовської громад відвідали показ документального фільму «Свобода у вогні: боротьба України за свободу» режисера Євгена Афінеєвського.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Фільм висвітлює російську повномасштабну війну в Україні очима цивільних: людей, на яких вона серйозним чином вплинула, але які намагаються жити своїм повсякденним життям у розпал агресії. Глядачі документальної стрічки мають нагоду переконатися у мужності та рішучості українського народу боронити свою свободу.

У своєму виступі перед показом фільму Посол Юрій Клименко навів висловлювання Президента України Володимира Зеленського в ході його нещодавнього візиту до Буенос-Айреса: «Сьогодні слово «свобода» дуже часто лунає на площах і вулицях Буенос-Айреса. І це нас об'єднує. Ми щиро цінуємо свободу, ми її відстоюємо і зміцнюватимемо разом».

Також Посол, зазначивши про початок нового етапу українсько-аргентинських відносин, висловив сподівання на приєднання найближчим часом Аргентини до коаліції держав на підтримку України задля наближення справедливого та довготривалого миру в ній.

Нагадаємо, американський режисер Євген Афінеєвський, автор номінованого на «Оскар» фільму про Революцію Гідності «Зима у вогні», знімає у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (UNBROKEN) документальну стрічку про поранених під час повномасштабного вторгнення дітей.

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-