СКУ привітав зміни до закону про нацменшини в Україні

СКУ привітав зміни до закону про нацменшини в Україні

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) привітав ухвалення Верховною Радою та підписання Президентом України Володимиром Зеленським змін до закону щодо прав національних меншин. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті організації.

СКУ сподівається, що нове законодавство, яке спирається на високі міжнародні стандарти захисту національних меншин, спростить майбутні переговори про вступ України до Європейського Союзу.

«Хочу відзначити надпартійну згоду в роботі над законом. Це показує єдність та зрілість українського суспільства у захисті прав людини та у прихильності до культурного різноманіття. Ми також розраховуємо, що це рішення допоможе українським громадам у державах Європейського Союзу відстоювати свої права на культурну ідентичність», – сказав президент СКУ Павло Ґрод.

Нагадаємо, Верховна Рада України 8 грудня конституційною більшістю у 317 голосів ухвалила зміни до законодавства про національні меншини, які були однією з вимог для початку переговорів про вступ України до ЄС. 

На ухвалення такого рішення Україна сподівається під час саміту Європейської Ради в Брюсселі 14-15 грудня. На ньому також мають ухвалити створення так званого Українського фонду в рамках багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки в обсязі 50 мільярдів євро.

У п'ятницю закон був підписаний Президентом Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-