Діаспору запрошують на конференцію

Діаспору запрошують на конференцію "Інтеграція, афірмація, дезінформація, асиміляція?"

Укрінформ
Українській діаспорі пропонують долучитися до конференції "Інтеграція, афірмація, дезінформація, асиміляція?" в рамках онлайн Європейського форуму української діаспори "Новий Сад 2023".

Про це повідомляє Європейський конгрес українців на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Конференція відбудеться 9 грудня о 10.00 (CET середньноєвропейський час, 11.00 за київським) і проходитиме у гібридному форматі наживо у Новому Саді (Сербія) та онлайн через Zoom. Робоча мова – українська.

Наживо бере участь керівництво Європейського конгресу українців, Світової федерації українських жіночих організацій, Світового конгресу українців та голови українських організацій Центрально-південно-східної Європи.

Організаторами заходу є Товариство української мови, літератури і культури "Просвіта", Українсько-сербська ділова палата та Європейський конгрес українців.

У тематичному блоці «Інтеграція» обговорять культурну та мовну інтеграцію, інтеграцію нацменшин, та нацменшини в процесі євроінтеграції.

У блоці «Афірмація» темами будуть регіональна співпраця і мережування, 75 річчя ЄКУ, афірмація українських громад та волонтерства.

Третім тематичним блоком є «Дезінформація». Учасники обговорять боротьбу громад з дезінформацією, протистояння негативним наративам та російській пропаганді.

Останнім блоком є «Асиміляція». Серед тем – автохтонні громади, протистояння асиміляції, асиміляція переселенців, створення соціальних груп.

Із розкладом та іншими деталями конференції можна ознайомитися тут

Читайте також: Представниця СФУЖО розповіла про роль діаспори і жінок у підтримці України на COP28

Як повідомляв Укрінформ, Європейський конґрес українців (ЄКУ) та Міжнародний центр розвитку міграційної політики (ICMPD) вперше провели серію круглих столів про маніпуляції та пропаганду в соцмережах для лідерів українських молодіжних організацій з 15 країн світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-