В Австралії запустили проєкт із запису усної історії Союзу українок

В Австралії запустили проєкт із запису усної історії Союзу українок

Фото, відео
Укрінформ
До 75-ліття створення Союзу українок Австралії у штаті Вікторія (Ukrainian Women’s Association Victoria) стартував проєкт - запис усної історії організації за 1949-2023/2024 роки.

Про це повідомляється на сторінці Союзу українок у штаті Вікторія у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Наближається 75-ліття Союзу українок в Австралії. Цього року ми святкували 75-літття заснування Світової федерації українських жіночих організацій і наступного року таке свято буде в Австралії. І ми вирішили в штаті Вікторія збирати усну історію союзянок, тому що ті початківці, які були багато років тому уже відійшли або відходять… Сьогодні ми мали першу зустріч та запис інтерв’ю з Софією Данилюк», - розповіла голова Союзу українок у штаті Вікторія Наталія Пошивайло-Таулер.

Зазначається, що Софія Данилюк – одна з перших союзянок, поділилася своїми спогадами про ті часи, коли спільнота гуртувалася і створювала нове коріння в Австралії, розповіла про діяльність Союзу українок у її відділі їм. Лесі Українки в Нобл Парк в Австралії. 

«Її історія стає не лише частиною проєкту, але і своєрідним наративом про відданість, солідарність та творчість жінок, що складають Ukrainian Women's Association Australia», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Товариству українців Бельгії виповнилося 75 років

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі у приміщенні української греко-католицької церкви святого Володимира 10 грудня відбудеться презентація Союзу українок Франції з нагоди 75-річчя організації.

Фото: Ukrainian Women’s Association Victoria/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-