Товариству українців Бельгії виповнилося 75 років

Товариству українців Бельгії виповнилося 75 років

Фото
Укрінформ
Посольство України висловило вітання Товариству українців Бельгії (Association of Ukrainians in Belgium) та його голові Ігорю Хохоляку з визначенням 75-ліття цієї організації та бажало натхнення, нових цікавих проєктів та подальшої плідної діяльності задля підтримки і допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

У диппредставництві повідомили, що 75 років тому в Брюсселі розпочав роботу Український допомоговий комітет, який згодом став Товариством українців Бельгії (ТУБ). Це одна із перших українських громадських організацій в Бельгії.

Історія Організації розпочалась із допомоги українцям, які після Другої світової війни виїжджали до Бельгії, та їх захисту від примусової репатріації радянським комуністичним режимом. Згодом на Організацію чекали довгі роки складної і водночас активної роботи зі збереження української ідентичності та надії на створення незалежної України.

Сьогодні ж ТУБ займається допомогою українцям і підтримкою України у протистоянні повномасштабній російській збройній агресії, мобілізацією української громади для боротьби проти російського окупанта, організовує успішні проєкти, що презентують Україну у царині культури для бельгійської громадськості, а також проводить це регулярні зустрічі з українськими митцями, письменниками, громадськими діячами у рамках проєкту «Поговорімо».

Нагадаємо, у бельгійському місті Льєж було створено новий осередок української міжнародної скаутської організації «Пласт».

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-