У Нідерландах пам'ять жертв Голодомору вшанували молитвою та запаленням свічок

У Нідерландах пам'ять жертв Голодомору вшанували молитвою та запаленням свічок

Фото
Укрінформ
У Нідерландах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 90-ї річниці Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Посольство України в Нідерландах.

Так, в Утрехті в пам’ять мільйонів жертв штучного голоду було проведено богослужіння за участі представників посольства України в Нідерландах та Фундації «Україніці в Нідерландах».

«Голодомор забрав мільйони життів українців. І наша визвольна війна проти російського вторгнення, яка триває прямо зараз, забирає життя наших співвітчизників. Але ні Голодомор, ні ця війна нас не зламали і ніколи не зроблять, не відберуть у нас прагнення до свободи. Ми завжди пам'ятатимемо кожну жертву війни, голоду, масштабного штучного голоду в Україні», – сказав Посол України в Нідерландах Олександр Карасевич.

Посольство висловило подяку українській громаді, УГКЦ в Нідерландах за організацію пам'ятних заходів, а також послам Канади, Молдови та Норвегії за підтримку та участь у заходах.

Також українці в Нідерландах в центрі Амстердама вшанували пам’ять жертв Голодоморів.

Учасники акції принесли з собою свічки, лампадки, колоски, кору дерев, каштани, жолуді та поділилися історіями своїх родин з громадою.

Також учасники акції нагадали світу, що війна Росії проти України досі триває та закликали продовжувати підтримувати Україну.

Окрім цього, Фундація «Україніці в Нідерландах» на сторінках своїх соцмереж провела флешмоб «Запали свічку пам’яті». Люди робили фото зі свічками, українським прапором, вишиванкою та викладали в соцмережі.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників Нідерландів, нижня палата парламенту країни, визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-