Українські книжки представили на найбільшій книжковій виставці в Канаді

Українські книжки представили на найбільшій книжковій виставці в Канаді

Фото
Укрінформ
Українські книжки вже втретє представили на найбільшій книжковій виставці в Канаді Salon du livre de Montréal 2023.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в Канаді Юлія Ковалів. 

Вона зауважила, що цього року стенд вперше організований за підтримки Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Канаді.

За словами пані Ковалів, цікавинкою цьогорічного українського стенда стало представлення книжки «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна, перекладена французькою мовою та видана квебекським видавництвом за українською ліцензією. Книжка вже стала відомою у франкомовній пресі Канади.

 «У «Жовтому метелику» український ілюстратор Олександр Шатохін обирає шлях надії. Дитина, яка зіткнулася з жахом війни в Україні, слідує за яскравим метеликом, який помахом крил перетворює руїни на обіцянки. У серії зворушливих фресок колючий дріт стає зірками, снаряди перетворюються на дерева, а ями, спричинені бомбардуванням, зникають перед дитячими майданчиками та сміхом дітей», – повідомила вона.

Пані посол також мала нагоду поспілкуватися з Генеральним директором ярмарку Олів'є Гужоном, який запевнив, що Україна і надалі займатиме особливе місце серед учасників та гостей ярмарку.

«Приємно відчувати таку підтримку від Канади у будь-які галузі – від військової допомоги до підтримки української культури та літератури», – поділилася Юлія Ковалів.

Вона висловила особливу подяку співорганізаторам – Club Ukrainien de Montréal Українському клубу Монреалю, Українському інституту книги, Українській касі Desjardins та компанії MEEST Canada, завдяки яким ця подія стала можливою.

Нагадаємо, у Відні відбулася виставка-ярмарок Buch Wien, на якій низку заходів присвятили Україні.

Фото: Yuliya Kovaliv / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-