В Угорщині відбулася конференція «Пам'ятаючи про Голодомор»

В Угорщині відбулася конференція «Пам'ятаючи про Голодомор»

Укрінформ
У Будапешті провели конференцію «Пам'ятаючи про Голодомор», організовану речницею української національної меншини в Державних Зборах Угорщини Ліліаною Грексою під патронатом Віцепрем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині.

Захід, який відбувся у приміщенні Державних Зборів Угорщини, було присвячено 90-ій річниці вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні та 20-ій річниці визнання парламентом Угорщини Голодомору геноцидом українського народу.

Зі вступним словом на конференції виступив тимчасовий повірений у справах України в Угорщині Іштван Балог, який подякував угорському парламенту та всім хто причетним за визнання Голодомору геноцидом українського народу та звернув увагу на те, що сьогодні спадкоємець комуністичного тоталітарного режиму – рашистський режим прагне знову вчинити на українській землі геноцид.

Посольство подякувало організаторам конференції за висвітлення злочинів радянського режиму проти українського народу, особливо на тлі повномасштабної війни Росії проти України.

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод у рамках візиту провідників СКУ до України з нагоди вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-1933 виступив на науковій конференції «90-ті роковини. Історія Голодомору-геноциду», яка відбулася на території Києво-Печерської Лаври.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-