У головному соборі Відня пройде панахида за жертвами Голодомору

У головному соборі Відня пройде панахида за жертвами Голодомору

Укрінформ
В архієпископському кафедральному соборі Святого Стефана (Штефансдом) у суботу, 25 листопада, пройде панахида за мільйонами жертв Голодомору в Україні в 1932-1933 роках.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійське католицьке інформагентство Kathpress.

«Для нас дуже важливо відправити цю екуменічну молитву за померлих у соборі Святого Стефана. З одного боку – щоб згадати мільйони невинних жертв, які зазнали жорстокого голоду за наказом Сталіна в радянській Україні в 1932/33 роках, а з іншого, щоб помолитися в глибокій вдячності за кардинала Іннітцера, який похований в крипті Штефансдому», – заявив генеральний вікарій Ординаріату Східних католицьких церков в Австрії Юрій Коласа.

Він нагадав, що архиєпископ Відня кардинал Теодор Іннітцер (1875-1955) був одним з небагатьох представників Заходу, які виступили на захист жертв голоду в 1933 році в Україні. Зокрема, 6 жовтня 1933 року Іннітцер разом з представниками екуменічного руху та єврейської громади «голосно та перед усім світом засудив голод в радянській Україні та інших частинах СРСР та ініціював міжнародну кампанію допомоги».

Заклик архиєпископ Відня та інших церковних і релігійних представників «дав голос мільйонам невинних людей, яким загрожували голод і смерть».

Богослужіння у суботу у головному соборі Відня проходитиме у візантійському обряді на чолі з Юрієм Коласою.

Після цього відбудеться запалення свічок у пам'ять про жертв Голодомору. Також з промовою виступить посол України в Австрії Василь Химинець.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Австрії ввечері 21 листопада пройшла акція у з нагоди 10-ї річниці початку Євромайдану та подій Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-