У бельгійському Генті показали артоб’єкт в рамках проєкту ArtArmor

У бельгійському Генті показали артоб’єкт в рамках проєкту ArtArmor

Фото
Укрінформ
У Міському музеї сучасного мистецтва в Генті SMAK Gent відбулося експонування артоб'єкта в рамках проєкту ArtArmor, у якому використані плити з бронежилетів, пробиті кулями й осколками.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія.

«Моторошні сліди від куль та осколків, які ці плити зупинили, врятувавши життя захисників України, розповідають історію краще за будь-які слова. Мистецтво, яке рятує життя, має силу викликати емоції, об’єднуючи людей у всьому світі», – йдеться в дописі.

Посольство подякувало бельгійському художнику, екзистенціалісту Kris Martin та бельгійському митцю українського походження Andrej Babenko за творчий підхід і зусилля, які вони доклали в рамках цього проєкту для його реалізації.

На бронеплиті митці відобразили біблійну історію про битву Давида та Голіафа, як протистояння сильному, могутньому загарбнику в рази меншого, але безстрашного молодого та винахідливого Давида, який врешті переміг здавалось би кремезного ворога.

«Саме ця легенда нагадує події сьогоднішнього дня, коли велика й озброєна Росія, наче Голіаф, вступила у двобій зі значно меншою за розмірами та мирною Україною, яка наче молодий Давид, який без обладунків вийшов на двобій, маючи сильну віру в Бога та пращу, щоб відганяти хижих звірів», – зауважили у диппредставництві та додали, що цей артоб'єкт є дуже символічним, оскільки символізує перемогу України.

Посольство також подякувало директору музею Philippe Van Cauteren за підтримку проєкту, просування українського мистецтва в Бельгії, а також солідарність з Україною у важкі часи для нашої країни.

Кошти, отримані від реалізації проєкту будуть направлені на потреби ЗСУ, а саме придбання нових засобів захисту, обладнання для розмінування, а також реабілітацію захисників і захисниць України.

Нагадаємо, у бельгійському місті Арлон у рамках проєкту Solidarity for Ukraine відбувся благодійний вечір на підтримку України.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium, SMAK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-