СКУ розкрив деталі візиту Павла Ґрода до США

СКУ розкрив деталі візиту Павла Ґрода до США

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час візиту до Сполучених Штатів Америки здійснив низку важливих зустрічей. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Робоча поїздка лідера СКУ розпочалась із зустрічі з Оксаною Маркаровою, послом України в США. Сторони обговорили зусилля з підтримки інтересів України на міжнародній арені, адвокаційну діяльність української громади, а також підготовку до вшанування 90-тих роковин Голодомору 1932-1933 років. 

«Дякуємо послу Маркаровій за її ефективне керівництво та адвокацію інтересів України в цей критичний час. Провели продуктивну зустріч для планування майбутньої співпраці зі Світовим конгресом українців», – сказав Павло Ґрод.

Павло Ґрод, а також Андрій Добрянський, зустрілися з Сергієм Кислицею, постійним представником України в ООН. У ході розмови йшлося про майбутні виклики та можливості для України та ООН. СКУ зобов’язався посилювати ресурси у своєму представництві при ООН у Нью-Йорку. Нагадуємо, що нині в СКУ відкрита посада Директора Представництва СКУ при ООН.

У ході зустрічі також йшлося про інформаційну підтримку СКУ в пошуку стажерів для Місії України при ООН у Нью-Йорку. Нині відкриті заявки на стажерів з Канади, США та України.

Президент СКУ доєднався до Світового Єврейського конгресу (СЄК) та привітав колишнього прем’єр-міністра Канади Браяна Малруні з відзнакою імені Теодора Герцля. Це найвища нагорода СЄК, яку щорічно вручають за зусилля над просуванням ідеалів Герцля щодо безпечнішого, більш толерантного світу для єврейського народу через міжнародну підтримку Ізраїлю та діяльність задля покращеного розуміння єврейської історії, культури та народності.

«Я мав честь особисто привітати прем’єр-міністра Малруні. Ми з теплом згадували його нагородження найвищою нагородою Конгресу українців Канади півтора десятиліття тому. Він наголосив, що і Канада, і світ можуть докладати ще більше зусиль для підтримки України», – сказав Павло Ґрод. 

Під час розмови з Президентом Світового Єврейського конгресу Рональдом Лаудером, Президент СКУ підкреслив потужну працю, яку провадить пан Джеймс Темертей, а також зусилля організації Українсько-Єврейська Зустріч (Ukrainian Jewish Encounter). Лідери СКУ та СЄК погодилися підтримувати відкритий діалог у часи, коли Ізраїль та Україна стикаються з екзистенційними загрозами для свого існування.

Нагадаємо, президент СКУ Павло Ґрод узяв участь у міжнародній конференції на тему: «День української мови в Румунії, нагода для обговорення викликів в регіоні».

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-