Президент СКУ виступив на міжнародній конференції у Румунії

Президент СКУ виступив на міжнародній конференції у Румунії

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод узяв участь у міжнародній конференції на тему: «День української мови в Румунії, нагода для обговорення викликів в регіоні».

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Пан Ґрод привітав Союз українців Румунії з Днем української мови у Румунії та виступив разом із головою ЕКУ Богданом Райчинцем та колишнім президентом СКУ Евгеном Чолієм.

Читайте також: Павло Ґрод, президент Світового конгресу українців

Учасники заходу обговорили геополітичні виклики для України та шляхи їх вирішення.

Цього року конференція відбулася вже вп'яте.

У СКУ зауважили, що українська громада в Румунії – одна з найбільших з точки зору культури, історії та географії, третя за чисельністю національна меншина в Румунії.

Громаду очолює Мирослав-Микола Петрецький, депутат Парламенту Румунії, Віцепрезидент СКУ у Східній Європі (Білорусь, Чехія, Естонія, Грузія, Угорщина, Латвія, Литва, Молдова, Польща, Румунія, Словаччина).

Він подякував диломатці за її ефективне керівництво та адвокацію інтересів України в цей критичний час. Провели продуктивну зустріч для планування майбутньої співпраці зі Світовим конгресом українців», – повідомив пан Ґрод.

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод зустрівся у Вашингтоні з послом України в США Оксаною Маркаровою для планування майбутньої співпраці з СКУ.

Сторони обговорили зусилля з підтримки інтересів України на міжнародній арені, адвокаційну діяльність української громади, а також підготовку до вшанування 90-тих роковин Голодомору 1932-1933 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-