Українська книжкова поличка з’явилася у бібліотеці данського міста Роскілле

Українська книжкова поличка з’явилася у бібліотеці данського міста Роскілле

Фото
Укрінформ
У рамках проєкту «Українська книжкова поличка», що реалізується під патронатом Першої леді України Олени Зеленської, українські книжки з’явилися у бібліотеці данського міста Роскілле (Roskilde bibliotekerne).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Данія.

У відкритті Української книжкової полички взяв участь Посол України Михайло Видойник.

«Українські книги в бібліотеці Роскілле, хай поки що в невеликій кількості, стануть розвагою і друзями для українців, яких російська агресія тимчасово позбавила рідних домівок. Впевнені, що з часом, кількість українських книг у бібліотеці м.Роскілле буде збільшуватися, що в свою чергу збільшить кількість гостей бібліотеки», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що як і всі публічні бібліотеки Данії, бібліотека Роскілле безплатна для всіх, незалежно від місця проживання чи національності.

Диппредставництво подякувало керівництву бібліотеки пану Алану Томсен Вольхею, українській громаді Данії, українцям у Роскілле, данським друзям.

Особлива вдячність висловлена представнику Асоціації українців Данії з питань просвіти Анні Волощенко за проведену роботу в реалізації цього проєкту.

«Нехай давні, історично дружні зв’язки між українським і данським народами поглиблюються і міцнішають», – наголосили в Посольстві.

Над імплементацією проєкту «Українська книжкова поличка» спільно працюють Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Офіс Першої леді, Український інститут та Український інститут книги з метою популяризації української літератури та утвердження іміджу України як європейської держави з великим інтелектуальним потенціалом та багатою культурою.

Нагадаємо, 2 листопада Українська книжкова поличка з’явилася у Національній бібліотеці Ірландії (National Library of Ireland) у Дубліні.

Фото: Embassy of Ukraine to the Kingdom of Denmark / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-