Війна швидко об’єднала українську діаспору – президент СКУ

Війна швидко об’єднала українську діаспору – президент СКУ

Ексклюзив
Укрінформ
Повномасштабне російське вторгнення в Україну об’єднало світове українство, надавши йому усвідомлення спільної мети.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

«Основне, що за час повномасштабної війни у нашої світової громади з’явилося гостре усвідомлення спільної мети: Україні загрожує небезпека, і ми як світове українство маємо зробити усе можливе, щоб захистити незалежність держави. Це об’єднало світову діаспору», – сказав Ґрод.

Він додав, що «це усвідомлення існувало й раніше, але війна його значно посилила, й після початку повномасштабного вторгнення ми об’єдналися як глобальна нація».

«Раніше складалося враження, що існували різні типи українців: в Україні та за кордоном, а тепер усі розуміють, що ми – один народ», – зазначив президент СКУ.

Водночас Ґрод наголосив, що «це відчуття треба зміцнювати, ми мусимо зрозуміти, ким є».

«Неважливо, де ми живемо: в Канберрі, Оттаві, Варшаві, Вашингтоні, Буенос-Айресі чи Берліні, – адже нас єднає Україна та українська нація, а також те, що ми плекаємо нашу мову, культуру, історію й традиції. Саме це й створює відчуття того, що ми – українці», – зауважив він.

На його переконання, «обов’язок світового українства полягає у тому, щоб втримати свою ідентичність й не асимілюватися».

«Звісно, треба адаптуватися й інтегруватися в інші суспільства, але завжди залишаючись українцями», – підсумував президент Світового конгресу українців.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців вважає сприяння якомога швидшій перемозі України основним пріоритетом своєї діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-