Посол у Латвії зустрівся з українцями, що мешкають у місті Цесіс

Посол у Латвії зустрівся з українцями, що мешкають у місті Цесіс

Укрінформ
Посол України в Латвії Анатолій Куцевол під час робочої поїздки до міста Цесіс поспілкувався з українцями, які проживають у місті, а також передав українські книги для дітей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії. 

Також в Цесісі посол відвідав приватне підприємство з виготовлення протезів Designed to Live та зустрівся з його директоркою Кеті Лізервуд. Зазначене підприємство за фінансової підтримки латвійської сторони, надає безкоштовну протезну допомогу громадянам України, які втратили кінцівки на війні, в т.ч. військовослужбовцям, що проходять в Латвії лікування та реабілітацію.

Тут також працюють українці Христина та Давид. Христина у березні 2022 року внаслідок обстрілу російськими терористичними військами Маріуполя була поранена та, через певний час, транспортована в Цесіс як пацієнтка «Designed to Live». Після отримання власного протеза та закінчення курсу реабілітації, Христина залишилась допомагати з послугами протезування, працюючи на цьому підприємстві.

Крім того, під час візиту Анатолій Куцевол зустрівся з Головою ради Цесіського повіту Янісом Розенбергсом для обговорення напрямків майбутньої співпраці, зокрема у сфері бізнесу, культури та туризму, сектору інформаційних технологій. Також учасники зустрічі обговорили потенційні можливості побратимства між містами України та Латвії.

Анатолій Куцевол висловив вдячність Цесіському регіону за допомогу у прийомі та розміщені українських громадян та їх всебічну підтримку. З 24 лютого 2022 року регіон прийняв 700 українців, які змушені були тікати під війни; зараз на території Цесіського повіту проживає близько 300 тимчасово переміщених осіб з України.

Нагадаємо, в Ризі в п’ятницю, 3 листопада, завершився чотиритижневий курс для першого набору програми «Підвищення кваліфікації українських лікарів мікрохірургів», яка здійснюється завдяки грантовому фінансуванню МЗС Латвії.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-