У Філадельфії відбувся конкурс декламації «Ангели Майдану»

У Філадельфії відбувся конкурс декламації «Ангели Майдану»

Укрінформ
У Філадельфії пройшов тринадцятий конкурс декламації «Ангели Майдану» з нагоди 10-ї річниці Революції Гідності, який організував Центр студій спадщини патріарха Йосифа Сліпого, що діє при Релігійному товаристві українців-католиків «Свята Софія» (США).

Як передає Укрінформ, про це товариство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

У поетичних змаганнях узяли участь учні 6–8 класів Нашої української рідної школи (НУРШ).

Журі у складі голови товариства Ірини Іванкович, директорки НУРШ Ірини Меленевич, заступниці директорки Марії Удуд оцінювали учасників за наступними критеріями: плавність декламації, чіткість вимови, інтонація, артистичність виконання, драматизм декламації та постава.

У висліді конкурсу журі визначило: 1-ше місце – Олена Олійник (7-Б кл.), 2-ге місце – Юрій Шевців (6-Б кл.), 3-тє місце – Емілія Торба (6-Б кл.), лавреати – Артур Павлів (7-Б кл.), Ольга Хома (6-Б кл.) та Марта Голубовскі (6-Б кл.).

Під час оголошення результатів члени журі відзначили високий рівень підготовки конкурсантів, яких було нагороджено грамотами та призами.

«Цей конкурс – особливий, адже відбувається в умовах війни в Україні, яка фактично розпочалася кривавими подіями на Майдані Незалежності десять років тому. Імена Ангелів Майдану - Небесної Сотні, яка першою полинула до Всевишнього по вічну нагороду, золотими літерами записані на скрижалях історії. Переконана, що разом із Патріархом Йосифом Сліпим, незламним борцем за справедливість та волю України, вони з нами у ці турбулентні, темні хвилини нашого буття. Вірю, що слова на гербі Ісповідника Віри – Per Aspera ad Astra (Крізь терня до зірок) – безумовно пророчі: перемога буде за нами», – зазначила пані Іванкович.

Конкурси декламації було започатковано у 2013 році. Тематика подій була присвячена святкуванням Різдва Христового та Дня Матері, а також видатним постатям української літератури та історії. Серед них – Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Василь Симоненко, Олександр Олесь, Василь Стус, Митрополит Андрей Шептицький, Патріарх Йосиф Сліпий та ін.

Нагадаємо, у Філадельфії провели літній християнський табір «Веселі канікули з Богом. Пресвята Родина», організований Релігійним товариством українців католиків «Свята Софія» (США) у співпраці з Сестрами Чину св. Василія Великого.

Фото: St Sophia Religious Assn of Ukrainian Catholics, USA / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-