У Бухаресті на Дні спільних звичаїв представили українську та румунську культури

У Бухаресті на Дні спільних звичаїв представили українську та румунську культури

Фото
Укрінформ
Посол України в Румунії Ігор Прокопчук взяв участь у Дні спільних звичаїв «UniTraditionsFest», метою якого було вивчення та демонстрація української та румунської культур, з фокусом на тих аспектах, які об’єднують два народи.  

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Румунії.

Захід було організовано фундаціями Romanian Angel Appeal та Touched Romania за підтримки Норвезької ради біженців.

На шести стендах були представлені: національна їжа, дерев’яні вироби, одяг, прикраси та сувеніри виготовлені юними українцями та румунами.

На події були присутні представники ЮНІСЕФ, мерії м. Бухарест, благодійних організацій, меценати та вихідці з України.

Ігор Прокопчук висловив глибоку вдячність за підтримку, що надається тимчасово переміщеним громадянам України, які знайшли прихисток в Румунії. Було наголошено, що шляхом спілкування з однолітками та за рахунок спільних проєктів юнаки з України та Румунії швидше розвиваються та інтегруються в суспільство.

Також пан посол закликав усіх присутніх знаходити можливість для дієвої підтримки та допомоги українцям, як тимчасово переміщеним, так і тим, що залишаються в Україні.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російської вторгнення в Україну в Румунії було працевлаштовано майже 7 тис. українських громадян, а 500 румунських роботодавців висловили готовність прийняти на роботу українців. 

Фото: Посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-