Посол у Нідерландах зустрівся з українцями в місті Гронінген

Посол у Нідерландах зустрівся з українцями в місті Гронінген

Фото
Укрінформ
Посол України в Нідерландах Олександр Карасевич під час візиту в місто Гронінген відвідав притулок для українців «Фраскаті» та зустрівся з представниками української громади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Нідерландах.

У притулку «Фраскаті» наразі перебувають майже 300 українців, у тому числі поранені українські військовослужбовці та цивільні особи, які проходять реабілітацію та лікування в UMC Groningen.

Зустріч з представниками української громади м. Гронінген та головою Фундації «Українці в Нідерландах» Вірою Зваан відбулася в українському ресторані «Ukraine Food» – першому ресторані, де подають українські страви в Нідерландах.

Також у рамках візиту пан посол зустрівся з мером Гронінгена паном Коеном Схюлінгом та обговорив з ним питання розвитку регіонального співробітництва між українськими та нідерландськими містами, а також питання, пов'язані з наданням притулку тимчасово переміщеним громадянам України та забезпеченням освіти для українських дітей.

Крім того, Олександр Карасевич провів зустріч з членами правління енергетичної мережевої компанії GasUnie, під час якої були обговорені поточні та потенційні проєкти з українськими партнерами.

Нагадаємо, посол України в Нідерландах Олександр Карасевич під час регіонального візиту до міста Зволле разом з мером Петером Снайдерсом відвідав притулок, де розміщено близько 700 українців, та приміщення школи для українських дітей.  

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-