У Нью-Йорку вперше відбудеться виставка «Батьківська Хата. Homestead»

У Нью-Йорку вперше відбудеться виставка «Батьківська Хата. Homestead»

Укрінформ
Під час акції зі вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні та подвигу українських захисників на Манхеттені у Нью-Йорку (США) 5 листопада діятиме виставка етнографічного проєкту «Батьківська Хата. Homestead», а також звучатиме музична програма за участі українських хористів і музикантів.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

Зауважується, що український проєкт «Батьківська Хата. Homestead» присвячений збереженню і популяризації української культури у США та в усьому світі. Крім того, проєкт активно впливає на підтримку української спільноти в Америці та надає важливий внесок в розвиток української культурної спадщини.

Головними цілями виставки є показати контраст між життям українців до Голодомору та жахливими подіями 1932–1933 років, а також встановити паралель з подіями, що відбуваються в сучасній Україні – війни проти російських окупантів. На цьому акцентує увагу команда проєкту «Батьківська Хата. Homestead» Наталка Стурджіл, Світлана Задоровська та Оленка Браво.

«Експонування нашої виставки має надзвичайну важливість під час війни, розв’язаної Росією проти України. Виставка відображає культурну спадщину українського народу, яку нині знищують російські окупанти. Цей окупаційний режим, прагне знищити будь-які свідчення про існування українців, а ми стоїмо як інформаційний доказ нашої історії», – повідомили організатори.

Виставка організована у співпраці з найстарішою жіночою громадською організацією Союзом українок Америки (Ukrainian National Women's League of America), 64-м Відділом СУА (UNWLA) та Греко-католицькою Церквою св. Юра в Нью-Йорку.

Організатори: Оксана Пясецька – голова Референтури з питань культури СУА (UNWLA), Валентина Шемчук – заслужений працівник культури України, союзянка 64-го Відділу, отець Йоан Лубів (ЧСВВ) – парох ГКЦ св. Юра, яка у своїй каплиці гостинно зустрічає виставку.

Українців Нью-Йорка й інших міст закликали прийти і таким чином вшанувати пам'ять заморених голодом і вбитих окупантами українців і підтримати Україну сьогодні.

«Культура є найціннішим активом нації, адже саме культура визначає національну ідентичність та унікальність. Крім того, Проєкт активно впливає на підтримку української спільноти в Америці та надає важливий внесок в розвиток української культурної спадщини», – додали організатори.

Дата та час: 5 листопада 2023 року о 13:00 30. Локація: B 7th St, New York, NY 10003.

Нагадаємо, восени 2022 року у Національному музеї Тараса Шевченка у Києві відбулася презентація україно-американського виставкового проєкту «Батьківська хата. Перехрестя поколінь».

Фото: Olenka Bravo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-