У новому українському дитячому просторі в ОАЕ показали виставу «Котигорошко»

У новому українському дитячому просторі в ОАЕ показали виставу «Котигорошко»

Фото, відео
Укрінформ
Під час дня відкритих дверей у новому українському дитячому просторі OVVA в місті Рас-аль-Хеймі (Об'єднані Арабські Емірати) діти вперше в ОАЕ показали виставу «Котигорошко».

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

За повідомленням, дитячий простір OVVA було започатковано місяць тому. Щосуботи група маленьких українців з емірату Рас-аль-Хейма збирається на заняття з українського фольклору та акторської майстерності, які проводить українка Маріям Приганович. За місяць уже зроблено перші кроки, проведено перші зустрічі й репетиції. Результат цього творчого процесу – інсценізацію однієї з найдавніших українських казок про хлопчика-богатиря «Котигорошко» – презентували для батьків та гостей на дні відкритих дверей у галереї The Design Gallery.

«Ми використовуємо новий підхід до сприйняття інформації – пізнаємо фольклор через призму творчості: через акторське мистецтво, рухи, танець, художнє мистецтво. Я нескінченно дякую батькам за таких чудових дітей, які прийшли до нас, кожен з них є яскравою та цікавою особистістю. Завдяки нашим спільним зусиллям ми зробили велику справу – дали нашим діткам ще більше впевненості в собі. Ми вклали в нашу виставу душу та любов, і я знаю, що всі це відчули. Наш простір, як той соняшник, який має найяскравіші пелюстки сонця та радості – наші українські родини», – розповіла організаторка дитячого простору OVVA Маріям Приганович.

На відкриття приїхали українські родини не тільки з Рас-аль-Хейми, але й з Дубаю, Аджману і навіть Абу-Дабі.

Читайте також: Українську мову вперше представили на Європейському дні мов в Абу-Дабі
Оскільки відкриття дитячого простору було приурочене до Дня українського козацтва, маленьких українців вирішили посвятили в козаки. Для урочистого посвячення в козацтво на свято приїхав колишній військовослужбовець Збройних Сил України, який понад 30 років тому першим у своїй частині склав присягу на вірність Україні, полковник Анатолій Миколайович Репяшник.

«Вистава залишила слід у наших серцях, бо це була гра дитячих душ, яка подарувала справжні емоції, як дітям, так і дорослим. Було цікаво спостерігати за процесом і за кулісами, де теж відбувалося справжнє дійство – емоції від спокою до злості, від сліз до радості. Адже для багатьох дітей це був перший у житті вихід на сцену. Тож вони майже в прямому ефірі вчилися працювати в команді, взаємодіяти, єднатися – це був свого роду психологічний тренінг наживо. Але важливо не зупинятися й рухатися вперед, бо ми можемо більше», – ділиться враженнями співорганізаторка заходу Оксана Федулова.

За хореографічну частину дійства відповідала Яна Фролова, яка три роки проживає в ОАЕ і працює хореографом у місцевій школі.

«Про створення української майстерні OVVA я дізналася від подруги. Мене це зацікавило, бо маю двох донечок, тож я долучилася до творчого процесу і зробила з дітьми невеличкий танцювальний флешмоб. Враження від роботи з українськими дітьми чудові, вони всі слухняні та дуже активні, тому хотіла б продовжувати заняття та репетиції. Зараз плануємо вже наступні масштабні номери, але поки що це наш секрет»,– розповіла Яна Фролова.

Читайте також: Українська громада в ОАЕ живе допомогою УкраїніСеменов

Після вистави учасників та гостей заходу частували варениками, млинцями та іншими стравами української кухні. Також діти взяли участь у майстер-класах.

Пані Маріям та пані Оксана подякували всім, хто завітав на презентацію нового творчого проєкту. Окрему подяку висловили українському ресторану YOY, який приємно вразив організаторів, подарувавши до святкового столу свій фірмовий коровай. «Ми, українці, повинні триматися разом та підтримувати одне одного», – зазначили представники ресторану, зробивши свій внесок до українського бранчу.

Мистецький простір активно й швидко розвивається та запрошує долучатися всіх діток, які хочуть розкрити свої таланти.

Нагадаємо, в українській школі «Софія» для понад 120 учнів відбулося урочисте відкриття нового навчального року, на якому також були присутні посол України в ОАЕ, генеральний консул Франції в Дубаї, консул України в Дубаї, священник УГКЦ в ОАЕ та інші гості. 

Фото: Емірати Сьогодні, Андрій Федулов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-