Українська громада в ОАЕ живе допомогою Україні – Семенов

Українська громада в ОАЕ живе допомогою Україні – Семенов

Укрінформ
Українська громада в Обʼєднаних Арабських Еміратах головним пріоритетом має допомогу Україні.

Про це заявив координатор української громади ОАЕ Євген Семенов в ефірі національного марафону "Єдині новини", передає Укрінформ з посиланням на сайт Світового конгресу українців. 

За його словами, східний світ значно відрізняється від Заходу, тому адвокаційна діяльність має суттєві відмінності. Просувати розуміння України допомагає пошук спільних цінностей із громадянами ОАЕ, каже Семенов.

"Ми маємо можливість вести саме народну дипломатію і такими шляхами просувати ідею сили України, ідею багатої історії України. Інформувати населення тут на сході про Київську Русь, про наших старовинних князів, сильних правителів тощо – це власне ті ідеї, які значною мірою є близькими за духом, за культурою, за менталітетом у східній частині світу. І це те, що допоможе Україні здобувати сильні позиції", – пояснив координатор української громади ОАЕ.

Країни Близького Сходу – зокрема, Саудівська Аравія, ОАЕ – прагнуть досягнення миру в Україні. Підтвердженням цього є проведений саміт миру у Джидді, додав Семенов. 

"До саміту Кримської платформи цьогоріч вперше доєдналися Емірати, і Бахрейн (на рівні міністрів), що теж є величезним проривом. Офіційно в джерелах інформації комунікується, що ці країни хочуть, аби в Україні настав мир і підтримують наше бачення миру", – зазначив Семенов. 

Він наголосив, що світове українство нині є надзвичайно обʼєднаним. Втім, важливо збільшувати зусилля з підтримки України, особливо за умов, коли іноземці починають відчувати втому від війни. Світове українство, наші єдність та залученість є запорукою того, що світ залишатиметься з Україною, підсумував координатор української громади ОАЕ.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві відбувся третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-