Свято першого дзвоника відбулося в українській школі «Софія» в Дубаї

Свято першого дзвоника відбулося в українській школі «Софія» в Дубаї

Фото
Укрінформ
В українській школі «Софія» для понад 120 учнів відбулося урочисте відкриття нового навчального року, на якому також були присутні посол України в ОАЕ, генеральний консул Франції в Дубаї, консул України в Дубаї, священник УГКЦ в ОАЕ та інші гості.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні»

Захід провели в приміщенні центру Alliance Française. Святкування розпочалося з виконання усіма присутніми Гімну України, після чого до гостей звернувся директор Alliance Française Саїд Нурін. 

«Ми пишаємося нашим партнерством минулого року, і раді бачити ще більше українських дітей та родин цього року на території центру французької культури в Дубаї. Ласкаво просимо на новий навчальний рік в Alliance Française», – привітав присутніх пан Нурін.

Директорка української школи Наталія Сердюк подякувала учителям та батькам, висловила впевненість, що новий навчальний рік буде цікавим та захопливим, побажала учням знайти в школі багато друзів.

Колектив школи, учнів та батьків привітали почесні гості – Надзвичайний та Повноважний Посол України в ОАЕ Дмитро Сенік, Консул України в Дубаї Олександр Хом’як, священник УГКЦ о. Любомир.

«Дорогі діти, ваша шкільна подорож тільки починається, і це буде захопливий період життя, за яким дорослі дуже сумують. Ви – майбутнє України, а Україною зараз захоплюється весь світ! Тож вивчайте українську мову (яка є зараз однією з найпопулярніших мов на Duolinguo), здобувайте нові знання і ніколи не здавайтеся!  Так само як сьогодні не здаються дорослі українки й українці, які борються з російським агресором, захищаючи наше право жити в безпеці у своїй країні», – наголосив Дмитро Сенік.

Пан посол розповів, що на початку вересня уряд ОАЕ у взаємодії з фундацією Першої леді України та за підтримки Посольства України в ОАЕ передав учням Миколаївської та Дніпропетровської областей України 2500 ноутбуків та 10000 шкільних наборів до початку навчального року. Він також закликав українців усіляко долучатися до подібних ініціатив, оскільки всі діти повинні мати право на нормальне навчання.

Консул України в Дубаї Олександр Хом’як подякував за підтримку керівництву французького центру Alliance Française, побажав усім успішного навчального року, закликав дітей здобувати нові знання, вивчати українську мову та читати українські книжки, а також подякував за сумлінну працю колективу вчителів школи.

«Ваші ентузіазм та енергія дають дітям можливість залишатися українцями, перебуваючи на далекій відстані від рідної України», – підкреслив пан консул.

Проникливе відеопослання надійшло учням школи «Софія» з фронту від військовослужбовця 23 окремого стрілецького батальйону Андрія Пруссова, який раніше проживав з родиною в Дубаї і донька якого відвідувала школу ще в перший рік її заснування.

«Зараз триває боротьба між світлом і тьмою, між вільним світом і світом рабів, – наголосив пан Андрій. – Вільний світ не може поступитися своїми принципами і прагненням до волі й незалежності. Рабам не зрозуміло, як бути вільними, будувати квітучу країну, жити в мирі та злагоді. Що страшніше за раба? Раб, який не усвідомлює, що він раб, бо носить окови, і йому в них комфортно. Що найстрашніше для нас? Втратити незалежність і передати цю війну вам. Тому ми маємо її закінчити і передати вам світлий світ, який ви будете розвивати. А ви маєте набувати знання, вивчати уроки історії для того, щоб ніколи не повторити війну. Є такий вислів: «Свобода не буває безкоштовною». Ми платимо свою ціну, а ваша ціна – це ваші знання. Вчіться, ставайте мудрішими. Ваша сила у вашому розвитку. Пам’ятайте про те, що воля, незламність та свобода – найцінніше, що є».

На знак вдячності українським воїнам за їхню неперевершену силу духу та непохитну вірність Батьківщині солістки ансамблю «Червона калина» Крістіна Новикова, Анна Комарь та Ольга Бондаренко виконали пісню «Ангели України», яку написала вчителька музики школи «Софія» Ольга Бондаренко.

Також свої різноманітні таланти показали учні школи: юна скрипалька Віталія Хом’якевич, співачка Майя Волчкова, гімнастка Аріна Власенко разом із іншими вихованками українського клубу з художньої гімнастики Dynasty Gymnastic club.

Директорка школи пані Наталія висловила подяку всім, хто підтримує школу, а також тим, хто допоміг зробити перший день навчального року святковим та незабутнім, зокрема Посольству України в ОАЕ та Консульству України в Дубаї, керівництву французького центру Alliance Française, керівнику Ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ «Червона калина» Крістіні Новиковій та солісткам ансамблю, родині Гітарт (Angela Guitart) і компанії Gorilla Enterprise за солодкі смаколики Bob Snail для дітей, а також артистам, ведучим, фотографам, усім учителям, батькам і дітям.

«Сьогодні ми разом відчули дух України, і це було надзвичайно. Навіть за тисячі кілометрів від України ми залишаємося однією великою родиною, нас об'єднує сила духу й гордість за нашу країну. Тепер у школі стало ще більше учнів порівняно з минулим роком. Щоб ми могли прийняти на навчання більше дітей, деякі групи навіть будуть навчатися у дві зміни. Також цього року ми вперше провели у дві зміни урочисте відкриття: спочатку перший дзвоник пролунав для наших дошкільнят і першокласників, а потім ми привітали з початком навчального року старших учнів. Я вірю, що цей рік буде для всіх нас цікавим та захопливим, і що ми всі разом берегтимемо українську культуру, мову й традиції тут в ОАЕ», – зазначила пані Наталя.

Як повідомляв Укрінформ, минулими вихідними в українських суботніх школах «Трембіта», «Берегиня» та «Неофіти» у столиці Греції відбулося свято першого дзвоника, яке об’єднало школярів від першого до випускного одинадцятого класу.  

Фото: Емірати Сьогодні, Carlos González Galán

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-