Бібліотеці іноземної літератури Будапешта передали українські книжки шрифтом Брайля

Бібліотеці іноземної літератури Будапешта передали українські книжки шрифтом Брайля

Фото
Укрінформ
Фонд Державної бібліотеки іноземної літератури в Будапешті отримав від новоствореної Фундації української книги в Угорщині «UNABOOK» та Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я Майбутнього» нові україномовні видання шрифтом Брайля.

Як передає Укрінформ, про це Фундація української книги в Угорщині «UNABOOK» повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Передача книжок відбулася під час офіційної зустрічі представників Фундації з керівництвом Національної бібліотеки імені Ференца Сечені.

Серед переданих видань зокрема вибрані твори видатних національних поетів України та Угорщини Тараса Шевченка та Шандора Петефі «Апостоли свободи», двотомник поезій відомого українського письменника Михайла Жайворона «Чорнобильський вузол: розпад атома» та «Чорнобильський вузол: розпад імперії». Відтепер ці унікальні літературно-інклюзивні видання Фундації української книги в Угорщині «UNABOOK» читатимуть і в найбільших бібліотеках Угорщини.

У Фундації нагадали, що полиця української книги Брайлем була заснована у 2020 році за ініціативи Уляни Княгинецької – видавчині україномовних книг Брайлем в Угорщині, а тепер і засновницею та кураторкою Фундації української книги в Угорщині «Unabook». До цієї шляхетної ініціативи долучилися також Міжнародний Благодійний Фонд «Здоров’я Майбутнього», Видавництво «Антологія», які передали для бібліотеки понад двадцять нових україномовних видань шрифтом Брайля.

Тож відтепер фонд Державної бібліотеки іноземної літератури в Будапешті має унікальну колекцію україномовних книг шрифтом Брайля – і це поки що єдина державна бібліотека в Угорщині, де вже налічується понад пів сотні літературно-інклюзивних україномовних видань.

Під час офіційного візиту також було обговорено питання подальшої співпраці між Національною бібліотекою імені Ференца Сечені, Державною бібліотекою іноземної літератури та Фундацією Української Книги в Угорщині «UNABOOK». Обговорено важливі питання та пропозиції сенситивної програми, створення безбар’єрного читацького простору. Висловлено обопільну зацікавленість у плідній співпраці, спрямованій на чимало цікавих і корисних програм для читачів.

Як повідомляв Укрінформ, Фундацією української книги в Угорщині «UNABOOK», яка ставить за мету продовження та примноження найкращих традицій друкованого українського слова за кордоном, було створено до Дня Незалежності України.

Раніше в жовтні Фундація «UNABOOK» успішно провела у Будапешті першу літературну екскурсію у рамках проєкту ЛітераTURA.

Фото: Фундація української книги в Угорщині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-