У Грузії відбулося свято «Лесяоба», присвячене Лесі Українці

У Грузії відбулося свято «Лесяоба», присвячене Лесі Українці

Фото
Укрінформ
У грузинському селищі Сурамі відбулося традиційне свято «Лесяоба», присвячене видатній українській письменниці, поетесі та культурній діячці Лесі Українці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила неурядова організація «Грузинсько-українська платформа».

В урочистостях узяли участь представники Українського дому. Захід зібрав гостей не тільки з різних регіонів Грузії, а й з України.

За участю представників Хашурського муніципалітету, Посольства України відбулося урочисте покладання квітів до погруддя Лесі Українки.

«Лесяоба» традиційно об’єднала творчих дітей Сурамі та Хашурі. Вони взяли участь у концерті, присвяченому Лесі Українці та дружбі грузинського і українського народів. Учні Сурамської публічної школи № 3 імені Лесі Українки декламували вірші славетної поетеси українською мовою. Фольклорні та естрадні дитячі колективи, що функціонують при Сурамському культурному центрі, виконали грузинські пісні», – поінформували в організації.

На запрошення керівництва муніципалітету Хашурі, у Сурамі приїхала делегація з України, зокрема з м. Обухова Київської області. Вони передали подарунок представникам Посольства України, музею імені Лесі Українки і Сурамської школи № 3.

Зазначається, що перше грандіозне святкування «Лесяоба» разом з великою делегацією з України відбулося в Сурамі 1952 року. Заснування цього свята ініціював грузинський письменник Георгій Леонідзе. Його підтримала відома актриса Нато Вачнадзе та вся інтелігенція. З того часу «Лесяоба» є символом грузинсько-української дружби.

Нагадаємо, за ініціативи Жіночої Ради Грузії й ГО «Союз журналістів «Будинок грузинсько-української преси та книги» та за участі Посольства України в Грузії й вимушених українських переселенців відбулася поїздка до м.Телаві (регіон Кахетія), де було проведено низку заходів біля пам’ятника Лесі Українці.

Фото: Грузинсько-українська платформа / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-