Переселенці з України відвідали пам’ятник Лесі Українці у грузинському місті Телаві

Переселенці з України відвідали пам’ятник Лесі Українці у грузинському місті Телаві

Фото
Укрінформ
За ініціативи Жіночої Ради Грузії й ГО «Союз журналістів «Будинок грузинсько-української преси та книги» та за участі Посольства України в Грузії й вимушених українських переселенців відбулася поїздка до м.Телаві (регіон Кахетія), де було проведено низку заходів біля пам’ятника Лесі Українці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Грузії.

«Біля офіційно відкритого у 2017 році у парку Надікварі пам’ятника Лесі Українці відбулася зустріч з Главою департаменту зав’язків з муніципалітетами при адміністрації Губернатора Кахетинського району Б. Гегечкорі, його дружиною Ю. Дробот та заступником Голови Союзу жінок Грузії, співробітницею адміністрації Губернатора з питань культури Л.Легашвілі, під час якої були обговорені питання наданням допомоги вимушеним українським переселенцям у м.Телаві, а також спільні культурно-мистецькі проєкти на найближчу перспективу», – йдеться в дописі.

Також за участю гостей заходу відбулася презентація науково-популярного фото альманаху про життя та творчу діяльність Лесі Українки в Грузії, присвяченого 150-й річниці з дня народження видатної української поетеси, автором якого є Голова Союзу журналістів «Будинок грузинсько-української преси та книги» В. Марджанішвілі, а також покладання квітів до пам'ятника Лесі Українці, який є авторським витвором українських скульпторів О.Ю.Рубан, В. Р. Липовки та архітектора В. П. Скульського.

Посольство подякувало представницям Жіночій Раді Грузії на чолі з виконавчим директором пані Кетеван Габруашвілі за організацію цього заходу, а також всім, хто долучився.

Нагадаємо, у Тбілісі, у залі Тамар Мепе Сакребуло відбулася благодійна виставка на підтримку українських дітей-біженців, гості якої мали можливість ознайомитися з понад 100 дитячими малюнками виставки «Моє майбутнє» – проєкту української майстрині з Харкова Вероніки Мішіної «Подаруй Усмішку».

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-