У Вільнюсі відкрили мурал, присвячений стійкості українського народу

У Вільнюсі відкрили мурал, присвячений стійкості українського народу

Фото
Укрінформ
У центрі Вільнюса відбулося відкриття муралу «NEZLAMNA / Незламна», присвяченого героїзму українських захисників та захисниць, а також стійкості всього українського народу у боротьбі з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

Фотографія, що лягла в основу муралу, який несе потужне послання всьому світу: «Україна – була, є і буде»,  зроблена на острові Хортиця за тиждень після підриву Каховської ГЕС. Як символ того, що навіть створена російськими терористами масштабна техногенна та екологічна катастрофа не зупинить українців і українська земля буде звільнена.

«Цей мурал – символ справжньої дружби між українським та литовським народами, символ зразкового партнерства та відваги наших литовських друзів. Які проходять цей шлях до перемоги разом з нами. Стоять пліч-о-пліч з нами, розуміють та підтримують», – йдеться в дописі.

У диппредставництві назвали символічним те, що мурал створено тут, в центрі Вільнюса, який носить почесне звання «Місто рятівник» за безпрецедентну солідарність виявлену литовською столицею та всебічну допомогу українцям, які вимушено залишили Батьківщину.

Посольство подякувало за цю можливість організаторам проєкту – Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija та агенції Menų agentūra Artscape. А також канцелярії Уряду Литовської Республіки, Turto bankas, Kiaurai sienas. Meno laboratorija та всім партнерам за допомогу.

Також подяка висловлена великій творчій міжнародній команді цієї ініціативи з України, Литви та Естонії: артдиректору Ліні Шліпавічютє (Литва), виконавчій групі Robot Muralist (Естонія), моделі Тетяні Дроботі (Україна), фотографу Олені Тіта (Україна).

Нагадаємо, в Роджерс Парк у Чикаго невідомі намалювали свастику на українському муралі, створеному українкою Вікторією Ткаченко цього літа у рамках фестивалю «The Artists of the Wall Festival».

Фото: Evaldas Činga, Rūta Verseckaitė

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-