У Чикаго сплюндрували українські мурали

У Чикаго сплюндрували українські мурали

Укрінформ
У Чикаго в Роджерс Парк невідомі намалювали свастику на українському муралі, створеному українкою Вікторією Ткаченко цього літа у рамках фестивалю "The Artists of the Wall Festival".

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Дівчинці, що малює війну, хтось домалював свастику на чоло, рукав та картинку. Це мій мурал з фестивалю розписів в Роджерс Парк, Чикаго, що проходив цього літа. Організатори навіть дали мені друге місце серед близько 150 учасників, що мене тоді потішило, бо для мене це означало підтримку Україні. А зараз проявилися ті, хто ненавидить українців», - написала Ткаченко.

Читайте також: У Німеччині політик намалював свастику на українських авто

Як передає телеканал NBC Chicago, у суботу художниця помітила, що її та кілька інших муралів з українською тематикою були пошкоджені, а на кількох ділянках намальовані символи свастики. Проте через кілька днів символи свастики хтось зафарбував серцями. 

Фото: скріншот з відео/NBC Chicago
Фото: скріншот з відео/NBC Chicago

Представниця 49-го округу міста Марія Хадден заявила, що її офіс з’ясовує обставини інциденту.

«Це огидно. Це те, що людина може робити лише таємно та під покровом темряви. В нашій спільноті таке не вітається», - прокоментувала Хадден.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Австрії спаплюжили інтерактивний стенд «Авангардна історія України» Z-символом російської війни проти України.

Фото: Kateryna Tkachenko/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-