У Нідерландах на могилі очільника ОУН Коновальця вшанували загиблих захисників України

У Нідерландах на могилі очільника ОУН Коновальця вшанували загиблих захисників України

Укрінформ
У рамках відзначення Дня захисників і захисниць України на могилі засновника та першого голови ОУН Євгена Коновальця на цвинтарі Кросвайк у Роттердамі відбулася панахида за загиблими українськими захисниками.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила фундація «Українці в Нідерландах» (Oekraïners in Nederland), яка організувала захід.

Подія зібрала небайдужих українців, що спільною молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність і безпеку України. Серед учасників заходу також були українські захисники, які зараз проходять реабілітацію в Нідерландах. 

До присутніх від імені правління фундації також звернулась Людмила Лісовська: «Залишаймось обʼєднаними та допомагаймо живим. Не очікуймо їхніх прохань і випереджуймо їхні потреби, бо завтра замість них повинен буде стати хтось із нас».

У рамках заходу також було зачитано звернення до української діаспори в Нідерландах від штурмовиків із полку «Азов», які зараз перебувають на Бахмутському напрямку. Українські воїни подякували українській громаді за невимовну підтримку та солідарність.

«Ваша підтримка є надзвичайно важливою для нас, і ми вдячні за те, що стоїте поруч у нашій боротьбі за мир та незалежність. Допомога, яку ви надавали часто була дуже вчасною і доречною, коли ми її навіть не очікували. Це додавало нам багато сил, бо ми розуміли, що стоїмо не одні, і в нас є надійний тил. Наш великий український духовний наставник Любомир Гузар колись казав: «Україна не поділяється на захід або схід. Вона поділяється на тих, хто любить Україну і не любить», – ідеться у зверненні.

Нагадаємо, у вересні українці в Нідерландах передали гуманітарну допомогу Україні, зокрема чотири автівки на потреби ЗСУ, операційний стіл для військового шпиталю.

Фото: Oekraïners in Nederland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-