Українці в Нідерландах передали автівки на потреби ЗСУ

Українці в Нідерландах передали автівки на потреби ЗСУ

Фото
Укрінформ
Українці в Нідерландах передали гуманітарну допомогу Україні, зокрема, йдеться про чотири автівки на потреби ЗСУ, операційний стіл для військового шпиталю.

Як повідомляє Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала голова Фундації «Українці в Нідерландах» Віра Зваан.

«Передали гуманітарну допомогу в Україну чотири автівки на потреби ЗСУ, функціональний операційний стіл для військового шпиталю (щира подяка лікарні Catharina Ziekenhuis м. Ейндговен). Корм для собак/котів, медицина, сух.пакети для військових, та ін. Щиро дякуємо всім залученим. Працюємо далі!», – написала голова Фундації «Українці в Нідерландах» Віра Зваан.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах найближчими тижнями муніципалітети облаштують сотні додаткових місць для прийому українських біженців.

Таким є результат проведених консультацій. Державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів Ерік ван дер Бург зазначив, що в місцях прийому «досягнуто ліміту» і що центральні пункти прийому в Амстердамі та Утрехті переповнені. Наразі потрібно негайно додати 500 місць, наголосив він під час консультації. Ще тисячу місць мають облаштувати до 1 жовтня.

У Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських біженців. Наразі у приймальних пунктах є 81 тис. ліжок, з них 80 тис. використовуються.

Тож, 25 регіонам було запропоновано збільшити кількість місць до 90 000 у найближчі тижні, а потім до 97 000. Було домовлено, що муніципалітети зроблять все можливе для досягнення цієї мети.

Фото: Фундація «Українці в Нідерландах»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-