У Вашингтоні українці взяли участь у Фестивалі світової культури

У Вашингтоні українці взяли участь у Фестивалі світової культури

Фото
Укрінформ
У Вашингтоні, округ Колумбія, у самому серці столиці США, на Національному молі, відбувся четвертий Фестиваль світової культури, на якому українські учасники презентували Україну та її унікальну культуру.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в США.

У фестивалі взяв участь об'єднаний танцювальний колектив, який представляв 10 українських танцювальних шкіл і ансамблів з різних штатів США, а також жіночий хор Sunday Singers з Канади під керівництвом відомої диригентки з Києва Олени Асташевої, яка була змушена покинути Україну через війну.

Крім того, маленька українка Варвара Остапчук з Білої Церкви виконала авторську пісню «Мене звуть Україна», слова якої написав її батько, який залишився в Україні, а музику написала її мама.

«Українська культура є важливою частиною світової культурної спадщини, і ми продовжуємо активно просувати її на всіх платформах», – додали у диппредставництві.

Нагадаємо, українська капела бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка та Український жіночий хор «Веснівка» разом з Українським чоловічим камерним хором Торонто 20-22 жовтня дадуть три спільні концерти «Пісні та Струни України» – два у Детройті й один у Клівленді (США).

Фото: Посольство України в США / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-