Діаспорські капела бандуристів і два хори дадуть низку спільних концертів у США

Діаспорські капела бандуристів і два хори дадуть низку спільних концертів у США

Укрінформ
Українська капела бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка та Український жіночий хор «Веснівка» разом з Українським чоловічим камерним хором Торонто 20-22 жовтня дадуть три спільні концерти «Пісні та Струни України» – два у Детройті й один у Клівленді (США).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Хав'єр Апонюк Савич, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто.

Пряма трансляція з зали «Maltz Performing Arts Center» у Клівленді буде доступна для прихильників капели та «Веснівки» з усього світу.

«Обидва хори співпрацюють понад 20 років, виступаючи з концертами в Іллінойсі, Мічигані та Онтаріо. Минулого року вони транслювали спільний різдвяний концерт із базиліки собору Святого Михайла (Торонто) для світової аудиторії. Ансамблі об’єднує музичний зв’язок та любов до батьківщини. Вони плідно працюють, щоб підсилити голос та підкреслити унікальну культурну ідентичність України», – йдеться в дописі.

У програмі концерту виступлять понад вісімдесят музикантів з усієї Північної Америки та прозвучить бандури.

Нагадаємо, у канадському Торонто в рамках фестивалю «Ритми Канади», організованого Музеєм Ага Хана, виступив гурт український гурт Balaklava Blues і хор «Крещендо» (Crescendo), який діє при дирекції Комітету Українського молодіжного ансамблю Торонто.

Фото: Ukrainian Bandurist Chorus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-