У Катарі відбувся урочистий захід «Молитва за воїна»

У Катарі відбувся урочистий захід «Молитва за воїна»

Фото
Укрінформ
З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України у Посольстві в Катарі відбувся урочистий захід «Молитва за воїна».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Катарі.

До членів української громади Катару для спільної молитви приєднався Високопреосвященний митрополит Білоцерківський Православної церкви України, владика Євстратій (Зоря).

Посол України Андрій Кузьменко висловив слова сердечної подяки усім небайдужим представникам української громади Катару, які долучилися до цього заходу.

«Значення цієї події виходить далеко за межі звичайного зібрання представників громади. Насправді це була спільна і щира духовна праця українців, які вболівають за долю нашої Держави, за українських воїнів, за наше майбутнє. Цього вечора в Посольстві лунали слова спільної молитви, мерехтіли вогники свічок, а на очах присутніх бриніли сльози. Всі ми намагалися допомогти втамувати невимовний біль матері, яка втратила на війні свого єдиного сина, ми дякували волонтерам, які донатять на потреби Збройних Сил України, ми спільно молилися та слухали пісні, присвячені нашим героям. Ми були різними: за фахом, уподобаннями, переконаннями. Ми були різного віку: від чотирьох до майже семидесяти років. Але ми були разом, і ми були єдині. Бо ми – українці», – зауважив він.

За словами дипломата, серед присутніх була пані Юлія Кулик, син якої загинув смертю героя на фронті під Бахмутом.

Під час заходу відбувся показ документального фільму, знятого українкою Мартою Шейх і у роботі над яким також брала участь дружина Посла Майя. Стрічка розповіла про таке коротке, але яскраве життя воїна Євгена Кулика.

«Усі ми вклонилися Матері, яка виховала такого сина. Тепер ми завжди пам’ятатимемо цього Героя, який віддав своє життя за Україну. І хоча ніщо і ніколи не поверне мамі її сина, допоки ми пам’ятаємо – герої живуть у наших серцях, думках і молитвах. Герої не Вмирають!», – наголосив Андрій Кузьменко.

Він також подякував кожному, хто підписав петицію про присвоєння Євгену Кулику звання Героя України. Ця петиція набрала необхідну кількість підписів лише за п’ять неповних тижнів.

«Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників Вітчизни. Ми мовчки згадували наших близьких і друзів, які пройшли через цю війну і вже ніколи не повернуться додому. Світла їм пам’ять, а нам – жити і бути гідними тих жертв, які поніс український народ у боротьбі з підлою і підступною російською агресією. А це означає робити на своєму місці все, що можливо, для нашої перемоги», – написав посол.

Андрій Кузьменко подякував учаснику зібрання – співгромадянину панові Мустафі Бакрі Аль Сарміні за його щедру допомогу на лікування поранених та висловив сподівання, що його прикладу і надалі слідуватимуть члени української громади. За його словами, найпростіший і найбільш ефективний спосіб зробити це – самим направити кошти безпосередньо на адреси тих, хто цього потребує.

Нагадаємо, представники української громади в Аргентині та дипломати Посольства помолилися у Буенос-Айресі за мир в Україні, звернулися з проханням до Богоматері взяти під своє заступництво українських захисників та захисниць, які боронять Україну від російського агресора, та вшанували пам'ять наших полеглих героїв.

Фото: Посольство України в Катарі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-