Україну представлять на святкуванні Дня німецької єдності у Гамбурзі

Україну представлять на святкуванні Дня німецької єдності у Гамбурзі

Укрінформ
У Гамбурзі 2 та 3 жовтня відбудеться святкування Дня німецької єдності, на якому будуть представлені громадські організації та національні громади міста, зокрема й українська громада.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Гамбурзі.

«Запрошуємо й вас долучитися спільно з німецьким суспільством відсвяткувати національне свято Німеччини. Тим більше, що цього року й українська громада Гамбурга буде гідно представлена у святковій програмі міста», – йдеться в дописі.

Так, під час святкування працюватиме Український намет, де можна буде скуштувати українські смаколики, придбати сувенірну продукцію, взяти участь у різноманітних розвагах і насолодитися автентичною українською культурою. Отримані за сувеніри пожертви буде направлено на купівлю медичного устаткування для України.

Також буде проведена дискусія на тему «Допомога Україні», організована містом. Зокрема, буде обговорено Пакт задля солідарності і майбутнього, підписаний у квітні 2022 року між Києвом і Гамбургом.

На відвідувачів також чекатиме виступ українських музикантів Гамбурга, що представлять спеціально для свята підготовлену сценічну програму, яка розповідатиме історію української культури від давнини до сучасності.

Крім того, відбудеться виступ хорів у церкві Hauptkirche St.Petri. Крім двох професійних німецьких хорів, у програмі візьме участь український хор при УГКЦ м.Гамбург. Заплановане спільне виконання усіма хористами однієї з українських церковних пісень.

Про точний час проведення заходів та їхні локації можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, Генконсульство України в Гамбурзі разом з українською громадою з метою привернення уваги до особистих історій українців та українок, частина з яких знайшли прихисток у Німеччині, взяло участь у Довгій ночі консульств, що відбулася у рамках Тижня Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-