Українці Відня долучилися до прибирання міста на знак подяки за прихисток

Українці Відня долучилися до прибирання міста на знак подяки за прихисток

Фото
Укрінформ
Представники української громади у Відні разом з екологічною організацією Green Heroes Austria провели спільну акцію з прибирання берега Дунаю на знак вдячності за прихисток і допомогу для багатьох тимчасових переселенців з України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну це вже наша сьома поспіль спільна акція. Насамперед це – акція вдячності, і тому вона проходить під гаслом #DankeÖsterreichUA. Акція вдячності Австрії за те, що вона вже зробила і робить для наших земляків: надає прихисток, соціальні виплати та житло, безкоштовні мовні курси тощо", - прокоментувала акцію її співорганізатор, керівниця Медіацентру української громади у Відні Анна Гнедкова.

За її словами, на акції діаспоряни та новоприбулі українці можуть познайомитися й укріпити зв'язки між собою та з австрійськими учасниками. Але передусім захід є хорошим інформаційним приводом у позитивний спосіб нагадати Австрії про Україну.

"Проте, звичайно, ця акція має на меті і щось більше. Наприклад, вона працює на образ України у Європі й покликана зруйнувати шкідливий наратив про невдячних українців, які приїхали "на все готове" й не поважають країну, в якій тимчасово опинилися, показавши, що українці – працьовиті екосвідомі люди, які так само як і інші європейці, дбають про простір, у якому живуть", - зазначила Гнедкова.

Українці Відня долучилися до прибирання міста / Фото: Василь Короткий

Акція прибирання сміття пройшла на березі Дунаю в популярній серед відпочивальників локації біля метро U6 Neue Donau. Волонтери Green Heroes Austria, яка вже давно й успішно організовує такі події та має неабиякий досвід, забезпечили усіх охочих необхідних спорядженням.

Читайте також: Австрія довела, що нейтральні країни здатні займати тверду позицію – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, у травні в МВС Австрії повідомляли, що в країні зареєстровано 51 тис. українських вимушених переселенців, які отримують соціальну допомогу від держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-