Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту президента СКУ до Румунії

Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту президента СКУ до Румунії

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод здійснив офіційний візит до Румунії у рамках якого було проведено низку зустрічей на високому рівні, зокрема, з Тітусом Корлацеаном, головою Комітету зовнішньої політики Сенату Румунії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив сайт СКУ.

«Був радий обговорити з паном Корлацеаном нинішній стан справ у регіоні Східної Європи, боротьбу українського народу за свою свободу проти російської геноцидної військової агресії, роль України у забезпеченні безпеки Європи та допомогу Україні та її народові з боку Румунії. Сьогодні Бухарест є надійним партнером, другом і союзником українців, і ми дякуємо за цю критично важливу підтримку!», – зауважив Павло Ґрод.

Сторони обговорили основні елементи інтеграційної політики румунської держави у сфері прав національних меншин. Корлацеан заявив, що питання прав національних меншин в Україні має вирішуватися відповідно до стандартів Ради Європи, а збереження національної ідентичності етнічних румунів в Україні є пріоритетом для Румунії. 

Сенатор також наголосив, що Бухарест засуджує російську агресію проти України й підтримує територіальну цілісність, суверенітету та незалежність української держави, а також її європейські прагнення. 

«Голова зовнішньополітичного комітету також підкреслив багатовимірну та послідовну підтримку Румунією України та її громадян у таких сферах, як сприяння експорту українського зерна, гуманітарна підтримка українського цивільного населення, а також підтримка біженців з України», – йдеться в офіційному повідомленні Сенату Румунії.

Під час візиту Павло Ґрод також зустрівся з послом України в Румунії Ігорем Прокопчуком, головою Комітету з питань оборони, громадського порядку та національної безпеки Палати депутатів Румунії Лауренціу-Даном Леоряну, з головою депутатської групи дружби Румунії з Україною Йоаном Баланом, а також заступником міністра закордонних справ Румунії Юліаном Фота.

«Ми дякуємо румунським друзям за всю їхню підтримку у нинішні непрості часи. Партнерство й активна взаємовигідна співпраця між Румунією та Україною є запорукою успішного розвитку і зміцнення безпеки усього Чорноморського регіону. Сьогодні цей регіон особливо сильно страждає від жорстокої російської агресії, але діючи разом українці й румуни обов’язково здолають усі труднощі й суттєво зміцнять Об’єднану Європу», – додав Президент Ґрод.

Візит до Бухареста Ґрод завершив традиційною зустріччю з українською громадою, на якій йшлося про підтримку України у найважчі часи новітньої історії. Під час заходу президент СКУ також нагородив Голову Союз українців Румунії (СУР) Миколу Мирослава Петрецького та голову СУР в Бухаресті Михайла Трайста пам’ятними відзнаками.

Нагадаємо, раніше президент Світового конгресу українців Павло Ґрод здійснив робочий візит до Угорщини, де під час зустрічі з віцеспікером парламенту Яношем Латорцаєм закликав Будапешт визнати Росію країною-агресоркою та підтримувати Україну в безпекових питаннях. 

Фото: СКУ, Посольство України в Румунії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-