У Нідерландах згортають проєкт з підтримки біженців з України та приймаючих їх місцевих сімей

У Нідерландах згортають проєкт з підтримки біженців з України та приймаючих їх місцевих сімей

Укрінформ
У Нідерландах закривається проєкт, який надавав усю необхідну підтримку українцям, які були вимушені покинути рідну країну через повномасштабне вторгнення Росії, та приватним особам, що приймали їх у своїх родинах.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RefugeeHomeNL – платформу, яка пропонувала біженцям з України безпечне перебування у приватних осіб у Нідерландах.

«RefugeeHomeNL – це співпраця Червоного Хреста, Армії порятунку, VluchtelingenWerk Nederland та Takecarebnb за підтримки Міністерства юстиції та безпеки. Метою RefugeeHomeNL є координація та керівництво прийомом біженців з України в нідерландських прийомних сім’ях. Міністерство та сторони, які беруть участь, вирішили завершити проєкт до 31 грудня 2023 року», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основною причиною завершення проєкту є значне зменшення кількості охочих долучитися до нього українців і приймаючих сімей. Зокрема, спостерігається, що українці віддають перевагу містам та регіонам, де відсутні доступні приймаючі сім’ї. Також потреба в допомозі від RefugeeHomeNL для осіб, які живуть разом вже протягом тривалого періоду, мінімальна.

Останні нові угоди про сумісне проживання розпочнуться у вересні. Проживання через RefugeeHomeNL передбачено на термін 3 місяці. Таким чином, всі українські гості та приймаючі їх сім’ї отримують опіку та підтримку до кінця періоду сумісного проживання.

Зазначається, що українські гості та приймаючі сім’ї, які сумісно проживають, продовжуватимуть отримувати підтримку від RefugeeHomeNL до кінця цього року.

Також, якщо сумісне проживання завершується у 2023 році, то RefugeeHomeNL обіцяє надати максимальну підтримку з переїздом з приймаючої сім’ї.

«При взаємній згоді сторони можуть вирішити продовжити сумісне проживання у 2024 році, але без нашої опіки», – йдеться у повідомленні.

Починаючи з 25 серпня 2023 року більше не буде можливості зареєструватися як гість або приймаюча сім’я для проєкту RefugeeHomeNL. Також не будуть розпочинатися нові процеси для відбору відповідних гостей і приймаючих сімей для сумісного проживання.

Усі українці, які скористалися проєктом та приймаючі сім’ї були поінформовані електронною поштою та листом про завершення проєкту RefugeeHomeNL.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах уряд просить муніципалітети створити додаткові місця для прийому українців, очікується, що знадобиться 97 тисяч приймальних місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-